top of page
KALA logo kleuren2_edited.png

Ontdek, verbind wat al aanwezig is, en activeer  gunstige omstandigheden om deze te laten groeien.

Schermafbeelding 2019-09-09 om 11.53.57.

In transitie

We zijn op zoek naar onze ‘eigen wijsheid. We vinden de antwoorden niet meer automatisch in de kerk, het gezin, de maatschappij en zelfs niet op Google. De behoefte om antwoorden in onszelf te vinden, lijkt groter dan ooit. Antwoorden die menselijk en ambigu zijn. We zoeken spelenderwijs naar vloeibare antwoorden, afhankelijk van de fase waar we ons op dat moment in bevinden.

540036_10150769364740962_1212713418_n.jpg
Schermafbeelding 2019-09-09 om 11.53.54.

Waarom spelen?

Spel is de oudste vorm van leren. Spel helpt je om te leren omgaan met het leven en is in ogen van historicus Johan Huizinga de bakermat van cultuur. Voor Huizinga stond het vast dat de mens een homo ludens is, een spelende mens. Uit die gedachte vloeide de basisstelling voort dat alles wat wij mensen 'cultuur' noemen voortkomt uit spel, en zich ook verder ontwikkelt als spel. Alleen in vrijheid kan spel zich ontwikkelen en een cultuur ontplooien is zijn visie. 

Speels in transitie​

Verandering vraagt vaak niet om iets nieuws, maar om opnieuw te kijken naar hetgeen wat er is. Door speels in transitie te zijn, ontdek, verbind je hetgeen wat al aanwezig is. En activeer je gunstige omstandigheden om dat te laten groeien. Vaak voel je eerst weerstand voelen, maar daarna ook nieuwsgierigheid om uiteindelijk die nieuwe realiteit te omarmen. Hiermee wordt niet alleen jouw wereld groter, maar ook die van een ander. 

 

little kath.bmp

Samen met KALA op zoek naar nieuwe manieren

Spelenderwijs krijg je antwoorden op de vraagstukken van vandaag. Ontdek je nieuwe kanten van jezelf.

Speels en serieus met Kala maakt het creatief oplossend vermogen in je wakker waardoor jij, of met je team samen tot nieuwe passende oplossingen komen. Met intuïtie als kompas. Door beweging te creëren en nieuwe verbindingen te leggen.

Door te verbinden. Door te denken door te doen. Leer om gaan met het onbekende. 

Schermafbeelding 2019-09-09 om 11.53.57.

Ontdek

Experimenteer

Improviseer

bottom of page