top of page
Zoeken

Play to be free and be free to play

Bijgewerkt op: 10 okt. 2019

Ik leerde als geadopteerd meisje afkomstig van een arm plattelandsdorpje in India, dat het leven bestaat uit kansen krijgen en kansen grijpen. Ik geloof namelijk dat je wereld zo klein of groot is als je zelf maakt. Het maakt niet uit wat je meemaakt in het leven. De feiten blijven hetzelfde. In mijn TEDTalk: how to play the cards in life vertel ik over hoe mijn adoptie me veerkrachtig heeft gemaakt, spel daarin een grote rol heeft gespeeld en mij versterkte in mijn motivatie om de (leef)wereld en (speel)ruimte van andere mensen te vergroten.
Wat ik heb geleerd is dat het niet uitmaakt wat je meemaakt, de feiten blijven hetzelfde, het gaat om welke lessen je uit de situatie meeneemt en dat hoe lastig dingen ook zijn, je altijd een manier kunt vinden om ermee om te gaan. Mijn speelsheid en creatieve denken zijn mijn grootste energie- en inspiratiebron.


Spelen zit namelijk in ieder van ons. En ieder mens verlangt naar vrijheid. Om zichzelf te kunnen ontwikkelen en zichzelf te kunnen zijn. In samenspel met anderen. Ik droom van een wereld waar mensen zich vrij voelen om weer te spelen, en spelen om zich weer vrij te voelen. Waar mensen bang zijn en het niet weten. Maar toch die eerste stap durven te zetten. Waar hun oprechte nieuwsgierigheid en intuïtie leidt tot veerkracht en innovatie. Ik bewonder Albert Einstein en Pipi Langkous want, ‘play, is the highest form of research ’, en ‘Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel.


Het is mijn missie om mensen te leren om ook die speelse kant in zichzelf terug te vinden. Ik gun mensen om waar ze ook te zijn, hun wereld zo groot te maken als ze zelf willen. En met KALA hoop ik te helpen, door alles wat zij doet mensen, jong, oud, individuen, teams en organisaties om betekenisvolle leermomenten te ervaren en zo zichzelf kunnen ontwikkelen als individu, groep en maatschappij. In een veilige omgeving even uit je comfortzone stappen. Of juist een nieuwe te creëren. Speel om vrij te zijn, en voel je vrij om te spelen.


35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page